oops blog

Ζωή…. ένα Παιδί που Αξίζει τα Καλύτερα !

-‘Μαρία, Σοφία, Αγελική, Καλλιόπη, Γεωργιάννα, γρήγορα ήρθε η δασκάλα των Αγγλικών !

-Σπυριδούλα, έχεις να πας μπαλέτο σήμερα;

-Σαββίνα, Δήμητρα, Ελένη, είστε μικρούλες εσείς, βραδυνό μπάνιο και ύπνο νωρίς γλυκούλες μου.

-Ηλιάννα, Άρτεμης, πάλι μπροστά στο καθρέφτη; Τα μαθήματα για το σχολείο τα κάνατε; Αχ η ομορφιά των 16 χρόνων και οι δυσκολίες της!

-Ζωή, Ζωή; Ένα παιδί όλο… ζωή, ένα παιδί που αξίζει τα καλύτερα σε αυτό τον κόσμο!

Αυτή είναι η καθημερινή ζωή 21 κοριτσιών(6-16 χρονών) στο Ορφανοτροφείο Στέγη Αγία Άννα στη Κηφισιά, μια καθημερινότητα όπως οποιουδήποτε κοριτσιού, περιτριγυρισμένα απο ανθρώπους που τα φροντίζουν και τα αγαπάνε απίστευτα πολύ.

Η πρώτη φορα που μου δόθηκε η ευκαιρία να μπω στο ορφανοτροφείο, ήταν πριν 2 χρόνια, το 2017 όταν, ως μέλος του Συλλογου Γονέων του σχολείου που φοιτούν τα παιδιά μου, δώσαμε δωρεά τα χρήματα από το Χριστουγεννιάτικο μπαζάρ μας για τις ανάγκες τους.

Η αγάπη και η ευγνωμοσύνη που ένιωσα όταν μπήκα στο χώρο τους, στο ‘σπίτι’ τους ήταν και πάντα είναι απερίγραπτη! Τα χαμογελαστά τους πρόσωπα, τα λαμπέρα τους μάτια, οι ζωηρές φωνούλες και οι ευγενικοί τους τρόποι, δηλώνουν στη στιγμή πόσο πολύ αγάπη και φροντίδα παίρνουν αυτά τα κορίτσια από το προσωπικό του ιδρύματος. Απο το 2017 περνάω κάθε εβδομάδα και συζητάω με τις υπεύθυνες για τις ανάγκες τους. Οι δυσκολίες είναι πολλές!

Η λειτουργία του ιδρύματος ξεκίνησε το 1972 με την οικονομική προσφόρα δύο γυναικών, της Άννας Καμπίτση και της Άννας Καράπα, την αγάπη 3 νοσηλευτριών του Αγίου Σάββα (Γκούφα Μαρουσώ, Σάμπου Ευγενία και Μορφοπούλου Θεοδώρα). Το κτίριο που στεγάζει τα κοριτσία είναι πολύ παλιό, χρειάζεται συνεχή ανακαίνιση και πολυέξοδη συντήρηση και βέβαια οι καθημερινές ανάγκες των παιδιών από τρόφη και ρουχισμό μέχρι τις εξωσχολικές τους δραστηριότητες, δεν τελειώνουν ποτέ.

Τα κορίτσια φοιτούν στα γύρω δημόσια σχολεία, μελέτουν στους χώρους του ορφανοτροφείου, παρακολούθουν εξωσχολικά μαθήματα εντός και εκτός του ορφανοτροφείου από εκπαιδευτικούς εθελόντες. Ο βασικός και πολύ ιερός σκοπός του ιδρύματος είναι να βρίσκουν ανάδοχες οικογενένειες ωστε τα κορίτσια να  βιώσουν οσο το δυνατόν νωρίτερα την ζεστασιά ενός σπιτιού, μιας οικογένειας.

Εγώ βοηθάω σε εβδομαδιαία βάση στη συλλογή ρούχων και παιχνιδιών σε πολύ καλή κατάσταση και τους τα πηγαίνω, βρίσκω χορηγούς και σπόνσορες για τις μεγάλες ανάγκες τους και φέρνω τις 2 κόρες μου στο ορφανοτροφείο να βοηθάνε και εκείνες ανάλογα με τις υπάρχουσες ανάγκες.

Βοήθα και εσύ!

  1. Εάν είσαι εκπαιδευτικός, χρειαζόμαστε τις υπηρεσίες σου σε εβδομαδιαία βάση(ηλικία κοριτσιών 6-16 χρόνων)
  2. Χρειαζόμαστε δωρεές και χορηγίες για ανάγκες υποδομής. Εθνική Τράπεζα Αριθμ. 141/48004519  ΙΒΑΝ:GR1801101410000014148004519
  1. Ρούχα, παιχνίδια, βιβλία σε πολύ καλή κατάσταση μας είναι απραίτητα.
  2. Εθελοντικές υπηρεσίες από ιατρικές ειδικότητες είναι πάντα ευπρόσδεκτες.
  3. Γίνε και εσύ ανάδοχος γονέας.

Επίσης μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μου στο cathy.grigoriou@yahoo.gr να σε ενημερώνω για τις τρέχουσες αναγκες, δραστηριότητες και εκδηλώσεις που μπόρεις να βοηθήσεις!

Ζωή….ένα παιδί που αξίζει τα καλύτερα σε αυτό το κόσμο !

Κάθη Γρηγορίου, καθηγήτρια Αγγλικών-Εθελόντρια-Charity Fundraiser

oops έχεις γνώμη, γράψε την εδώ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ
  • Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι.