oops blog

13 Ιδέες για την…Καραντίνα!

13 Ιδέες για την Καραντίνα

Ναι το ξέρω, κυκλοφορούν πολλές ιδέες και πολλά άρθρα για την καραντίνα. Αυτές οι 13 Ιδέες για την…Καραντίνα, που σου έχω εδώ είναι ότι εγώ έχω εφαρμόσει και εφαρμόζω στην καθημερινότητα μου, άρα δοκιμασμένα και με αποτελέσματα που τα έχω βιώσει.

Παρέμεινε σε μία ρουτίνα.

Πήγαινε για ύπνο και ξύπνα την ίδια ώρα κάθε μέρα, ακόμα και τα σαββατοκύριακα. Το πρόγραμμά σου να ποικίλλει από αυτό-φροντίδα και χρόνο για εργασία.

Να ντύνεσαι για την κοινωνική ζωή που θέλεις και όχι αυτή που έχεις.

Πλύσου, πάρε χρόνο να ευχαριστηθείς ένα χαλαρωτικό μπάνιο ή μία μάσκα προσώπου. Ντύσου, με έντονα χρώματα. Είναι εκπληκτικό πως το ρούχο που φοράς επηρεάζει το πως αισθάνεσαι.

Βγες από το σπίτι τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα.

Αν ανησυχείς για την κοινωνική απόσταση, δοκίμασε να βγεις νωρίς το πρωί ή αργότερα το βράδυ. Επίσης μπορείς να ακολουθήσεις λιγότερο ”ταξιδευμένους” δρόμους και λεωφόρους.

Επικοινώνησε με άλλους τουλάχιστον 1 φορά την ημέρα για 30 λεπτά.

Μην ξεχάσεις να το κάνεις αυτό και με τα παιδιά σου!! Χάνουν και αυτοί τους φίλους τους.

Να τρως υγιεινά και να είσαι καλά ενυδατωμένος.

Το άγχος και το φαγητό δεν έχουν καλή σχεση και μπορεί να βρεθείς να τρώς υπερβολικά ή καθόλου. Πίνε πολύ νερό, φάε καλά και υγιεινά και μάθε στον εαυτό σου να μαγειρεύει κάτι καινούργιο.

Αφιέρωσε χρόνο για αυτό-φροντίδα.

Πολλές επιτυχημένες συνταγές αυτό-φροντίδας περιλαμβάνουν ένα κύριο συστατικό: αφή, γεύση, θέαμα, ήχο και μυρωδιά. Μπορεί ήδη να ξέρεις τι σου αρέσει να κάνεις αλλά αν όχι καιρός να το ανακαλύψεις. Διάβασε ένα βιβλίο, ζωγράφισε, άκου μουσική, μαγείρεψε και πολλά άλλα. Το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά σου, τώρα που είναι όλη μέρα μαζί σου στο σπίτι υπάρχουν πολλά πράγματα να δοκιμάσετε μαζί.

Δώσε σε όλους το πλεονέκτημα της αμφιβολίας.

Όταν περνάς πολύ χρόνο με κάποιον άλλον, μπορεί να βγει ο χειρότερός σου εαυτός. Είναι σημαντικό να κινηθείς με χάρη μέσα σε αυτές τις ανατινάξεις και να μην το αφήσεις να επεκταθεί. Δώσε στον εαυτό σου ή στον άλλον το χώρο ή χρόνο που χρειάζεται. Όλοι περνάμε δύσκολα.

Πρέπει να έχεις τον δικό σου χώρο.

Ειδικά άμα μένεις και μέσα στην πόλη. Είναι σημαντικό να σκέφτεσαι μέσα στον δικό σου ξεχωριστό χώρο. Κάνε το ίδιο και με τα παιδιά σου. Φτιάξε ένα χώρο για τα παιδιά για να μπορούν να πηγαίνουν όταν έχουν στρες. Φτιάξε το άνετο με μαξιλάρια και δικά τους πράγματα. Είναι ωραίο να γνωρίζουμε ότι μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση έχουμε κάπου τον δικό μας χώρο.

Να περιμένεις προβλήματα στη συμπεριφορά από τα παιδιά.

Όλοι αγωνιζόμαστε αυτή την περίοδο, ακόμη και τα παιδιά. Να περιμένεις αυξημένο άγχος, ανησυχίες, φόβους, εφιάλτες και δυσκολία στον ύπνο. Εστίασε στη συναισθηματική σύνδεση.

Θετικές προσδοκίες.

Κάνουμε πολλά πράγματα επηρεασμένοι από το άγχος και το φόβο. Γι αυτό το λόγο δώσε στον εαυτό σου, όπως το αποκαλούν οι ψυχολόγοι, αυτό-αποδοχή. Να αποδέχεσαι τα πάντα από τον εαυτό σου χωρίς αμφιβολία στη τρέχουσα κατάσταση που είμαστε.

Περιόρισε τα κοινωνικά μέσα και τις συζητήσεις για τον COVID.

Να διαβάζεις πάντα αξιόπιστες πηγές. Κράτησε τις ανησυχητικές συζητήσεις και ειδήσεις μακριά από παιδιά. Ακούνε τα πάντα και μπορεί να φοβούνται πιο πολύ από ότι δείχνουν.

Βρες κάτι που μπορείς να ελέγξεις, και έλεγξέ το όσο καλύτερα μπορείς.

Σε στιγμές μεγάλης αβεβαιότητας το συναίσθημα του ελέγχου χάνεται. Μπορείς να το κερδίσεις πίσω κάνοντας μικρά αλλά αποτελεσματικά πράγματα όπως να καθαρίσεις την ντουλάπα σου ή να οργανώσεις το ράφι σου. Να προσπαθείς πάντα να γειώσεις τον εαυτό σου όταν η κατάσταση γίνεται χαοτική.

Προσπάθησε να παρατηρείς το καλό.

Υπάρχουν πολλές και τρομακτικές πληροφορίες σχετικά με την πανδημία. Υπάρχουν επίσης πολλές ιστορίες ανθρώπων που θυσιάζουν, δωρίζουν και υποστηρίζουν ο ένας τον άλλον. Είναι σημαντικό να αντισταθμίζεις τις πληροφορίες που παίρνεις.

Μερικά από αυτά να εφαρμόσεις στην καθημερινότητα σου θα δεις σημαντικές αλλαγές στη ψυχολογία σου.

Περισσότερες ιδέες και διαφορετικές θα βρεις εδώ.

1 σχόλιο στο 13 Ιδέες για την…Καραντίνα!

oops έχεις γνώμη, γράψε την εδώ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ
  • Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι.