oops blog

Pizza στο Σπίτι !

Ίσως το πιο αγαπημένο εύκολο φαγητό σε ολόκληρο τον κόσμο είναι η πίτσα! Τραγανό ζυμάρι, σάλτσα ντομάτας, λιωμένο τυρί και λαχταριστά υλικά συνθέτουν μια γευστική εμπειρία που ξεπερνά σύνορα και διαφορετικές κουλτούρες. Και στη χώρα μας λατρεύουμε τη πίτσα, λεπτή η αφράτη, ατομική ή οικογενειακή μας συνοδεύει σε οικογενειακά τραπέζια, στο ποδόσφαιρο, στο παιδικό πάρτυ.

Η ετοιμασία μιας πίτσας είναι τόσο εύκολη που είναι κρίμα να μη την φτιάχνεις στο σπίτι σου. Το μόνο σχετικά δύσκολο είναι το ζυμάρι, αλλά με τη συνταγή που θα σου δώσω εδώ και με τη βοήθεια μιας κουζινομηχανής γίνεται παιχνίδι. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα αγαπημένα σου υλικά και έτσι θα ξέρεις από την αρχή για τη ποιότητα και τη γεύση.

Φυσικά όλα τα παιδιά λατρεύουν τη πίτσα και αν τα βάλεις να σε βοηθήσουν να τη φτιάξετε μαζί είμαι σίγουρος ότι θα ενθουσιαστούν.

Υλικά

Για τη ζύμη

500 γρ αλεύρι σκληρό ή για όλες τις χρήσεις

320 ml χλιαρό νερό

3 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο

1 φακελάκι ξερή μαγιά

1 κ.σ. ζάχαρη

1 κ.γ. αλάτι

 

Για τη σάλτσα ντομάτας

2 ώριμες ντομάτες

½ ξερό κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Επιπλέον υλικά

Τυρί μοτσαρέλα

Μανιτάρια

Σαλάμι

 

Τρόπος παρασκευής

Τοποθετείς στη κουζινομηχανή στον κάδο το χλιαρό νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι, το λάδι και τη μαγιά. Ανακατεύεις σε χαμηλή ταχύτητα για δυο λεπτά ώστε να διαλυθεί η μαγιά. Προσθέτεις το αλεύρι και ανακατεύεις σε μέτρια ταχύτητα για 6-7 λεπτά ώστε να δημιουργηθεί μια ωραία ζύμη.

Σκεπάζεις τον κάδο με τη ζύμη με μια υγρή πετσέτα και την αφήνεις σε ζεστό μέρος για μια ώρα μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Για ευκολία, εγώ αφήνω τη ζύμη στο φούρνο στους 50 βαθμούς και έτσι έχω πάντα τα ίδια αποτελέσματα.

Εν τω μεταξύ, για τη σάλτσα ντομάτας, χτυπάς όλα τα υλικά σε ένα multi ώστε να διαλυθούν καλά.

Όταν πια φουσκώσει ή ζύμη, τη τοποθετεις σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, τη ζυμώνεις ελαφρά για να φύγει ο αέρας και τη χωρίζεις σε τέσσερα κομμάτια. Απλώνεις το κάθε κομμάτι ζύμης με τα χέρια σου ή έναν πλάστη σε στρογγυλό σχήμα , απλώνεις 3-4 κουταλιές της σούπας σάλτσα ντομάτας, σχίζεις κομμάτια μοτσαρέλα  και προσθέτεις ότι άλλο σου αρέσει. Προσωπικά χρησιμοποίησα σαλάμι αέρος και μανιτάρια.

Ψήνεις σε πολύ δυνατό προθερμασμένο φούρνο, στους 240 βαθμούς για 8-12 λεπτά και σερβίρεις αμέσως μαζί με σαλάτα, λίγη ρόκα για παράδειγμα. Καλή επιτυχία!

Γιώργος Γεράρδος, Chef

OOPS SHOP

oops έχεις γνώμη, γράψε την εδώ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ
  • Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι.